Младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс" отново пред пловдивска публика

10:18, 18 юни 16 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс" ще изнесе днес годишния си заключителен концерт в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив, съобщиха от Общината.

Разнообразната програма от пиеси на Х. Турина, Фр. Шрекер, М. Големинов ще започне от 19 часа, като включва и емблематични песни на Бийтълс, обработени от Лео Брауер за соло китара и струнен оркестър.

С интригуващия репертоар, младият оркестър ще гастролира и във Фестивал на изкуствата "Включи града" Бургас 2016 на 25 юни, а през месец септември в Санкт Гален, Швейцария.

На 18 юни от 19 часа,

Оркестър "Франк Мартен Плейърс" е сформиран от ученици на НУМТИ "Добрин Петков" Пловдив. Формацията работи регулярно с главния си диригент Енрике Угарте (ученик на великия Серджиу Челибидаке), съчетаващ еднакво добре в програмите си както класически произведения, така и популярна класика, поднесена на високо ниво. Той е аранжьор, акордеонист и обяателен диригент, предпочитан гост на почти всички европейски оркестри.

За ранното и естествено професионализиране на юношите, за създаването на един елитен младежки състав,  работят Виолета Стоянова – диригент на оркестъра и Пламен Проданов – преподавател по теория и музикална феноменология.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама