Обединителен конгрес да стегне разпасаната командата РБ, иска лидерът на ДСБ

10:58, 18 юни 16 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, не виждам кой ще се съгласи”, каза пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

 

„Всички партии искаме някой да ни свърши работата, да се скрием зад гърба на някого”, коментира той. По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. „И кой точно ще застане начело на разпасана команда”, попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

“Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента”, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали “патриотите” да са част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

„Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма”, отбеляза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама