Цвети ще се гордее с нас, убедена е гимнастичка от националния отбор

11:47, 18 юни 16 / Спорт 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Борихме се докрай, не се предадохме и не се отказахме. Сигурна съм, че Цвети ще се гордее с това, което правим в момента”, каза пред bTV най-близката приятелка на гимнастичката Цветелина Стоянова – Цветелина Найденова.

Цветелина Найденова е убедена, че правилното решение е гимнастичките ни да участват на Европейското първенство в Израел след инцидента. „Искахме да играем за Цвети по най-добрия начин и мисля, че го направихме”, подчерта тя.

„Искам да й кажа, че много я обичам и винаги ще съм до нея каквото и да се случва и вярвам, че ще се оправи и ще бъде същият човек както преди. Всички го вярваме и направихме всичко това за нея”, каза Цветелина Найденова.

По думите й отборът е искал да покаже на Цвети, че в този живот трябва да се бориш, за да постигнеш нещо. Сега не осъзнавам на 100% това, което направихме, но след време ще осъзнаем колко сме силни, призна Найденова.

Допълнително изпитание за гимнастичките ни беше фактът, че организаторите на състезанието сбъркаха музиката на съчетанието им с обръчи и бухалки.

Наложи се те да излязат от килима и да изиграят наново съчетанието с правилната музика.

„Господ ни даде сили. Това никога не си се е случвало, беше още едно изпитание за нас”, коментира Цветелина Найденова.

„Не знаехме как да реагираме, нашият капитан каза излизайте от килима. Излязохме, отдъхнахме, треньорите ни дадоха сили, казаха давайте напред, продължавайте, сега трябва да го изиграете. Застанахме и с нови сили го изиграхме”, допълни тя.

По-рано Християна Тодорова от отбора също коментира решението отборът все пак да играе. "Много искам да изкажа благодарност към цяла България, въпреки че не всички ни подкрепят. Благодарим на цял свят за подкрепата към Цвети, на всички отбори тук в Израел, на руския отбор, който всеки ден идва при нас и пита за новини за Цвети, на Италия, че постоянно ни показват тяхната подкрепа и плачат заедно с нас, на Беларус, които ни станаха на крака днес след състезанието и които всеки ден качват снимки на Цвети в социалните мрежи, на Испания и на Израел ,които казаха, че ние сме им пример и техни идоли”, написа тя в социалните мрежи.

“Играхме за Цвети, в неделя пак ще играем за нея и вярвам, че по този начин нашата енергия стига до нея и й помага все повече и повече", написа още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама