Бургаски семейства отвърнаха на гей парада в столицата с манифест и танц на любовта (снимки)

12:28, 18 юни 16 / Любопитно 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, около стотина бургазлии взеха участие в нетрадиционен манифест. Събитието се проведе в отговор на планирания за днес гей парад в столицата.  Участниците бяха облечени в розови и сини тениски. Първоначално шествието им премина по улица „Александровска“, след което се спря на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Общината.

„Ние сме убедени, че традиционното семейство е това, което трябва в България да бъде издигнато. Не трябва да се втълпяват хомосексуални практики. Искаме да застанем зад традиционното семейство, което години наред ни е дало да просъществуваме като нация и като човечество“, каза пастор Живко Тончев от протестантска църква „Благовестие“. Той и съпругата му Нели са организатори на днешния манифест.

Той обясни, че събитието не е насочено срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака.

„Гей парадът не е единствената причина, поради която правим това събитие. Причината е цялостната стратегия, която натрапва хомосексуалния начин на живот като равностоен на хетеросексуалния. Ние уважаваме правото на свободен избор, съчувстваме на жертвите на насилие и на тези, които по някакъв начин търпят страдание. Но искаме да бъде уважаван нашият родителски избор да бъдат възпитавани децата ни в хетеросексуален начин на живот“, добави Нели Тончева.

Тя посочи, че е обезпокоена относно това, че много европейски образователни програми, целящи сексуално образование в най-общ план, представят хомосексуалния начин на живот като равностойна алтернатива на хетеросексуалния. Тончева мисли, че това прехвърля добрия баланс.

„Ние ще се обърнем към нашите отговорни институции, които взимат решения какво да се преподава в училищата и какво да се вижда по медиите. Искаме да има отношение към нашите деца. Институциите трябва да бъдат внимателни и критични, да не пускат безкомпромисно всичко, което идва по линия на европейски директиви и законодателни инициативи, защото България е една християнска страна, тя има един традиционен морал и той също заслужава своето равно право да бъде отстояван“, каза още Тончева.

Повечето от участниците на манифеста бяха дошли с техните деца. Някои от хората държаха табели с надписи „Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван“, „Всяко дете заслужава да има мама и татко“ и „Не ни натрапвайте хомосексуализъм“.

„По принцип ние не ги мразим тези хора, но не приемаме това, което правят. Според нас семейството трябва да бъде създадено от мъж и жена. Не искаме да бъде натрапван хомосексуализмът като нещо нормално“, споделиха пред Topnovini.bg семейство Рахневи.

Друг от участниците – Вълкан Георгиев, заяви, че чувства като негов дълг да се включи в тази инициатива, както и че уважа традициите.

„Децата в семействата растат като по-здрави духовно и с някакви национални ценности. Докато тези, които растат в безбрачие, просто имат по-малко неща за наследяване. За мен е неразбираемо едно дете да има двама родители от един и същи пол“, каза Вълкан Георгиев.

Той определи гей парада в София като мерзост, пошлост и ужасен начин да демонстрираш нещо. По неговите думи, това е един от най-лошите примери, които могат да бъдат дадени на децата.

„Ако аз имам власт, ще го забраня на 100 %“, добави Вълкан Георгиев.

Манифестът завърши с няколко песни и танц на семейните двойки, в който се включиха и техните деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама