Протестиращите в „Аспарухово“ поискаха две оставки

12:41, 18 юни 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две оставки – на кмета на район „Аспарухово“ Калина Белмезова и на заместника й Радослав Коев, поискаха участниците в днешния протест под мотото „Две години забравени“. Той бе организиран във Фейсбук по повод годишнината от наводнението в квартала през 2014 г., в което загинаха 13 души, и разочарованието на местните жители, че все още не е започнала работата по изграждането на охранителните канали, за които бяха отпуснати 10 млн. лв. от европейския фонд „Солидарност“.

Стотина души се събраха в 11 ч. на мястото на старото пазарче в „Аспарухово“, което бе съборено след бедствието, тъй като се оказа изградено с върху едно от двете дерета. Репортер на Topnovini.bg забеляза сред тях и градския лидер на БСП Борислав Гуцанов, чиято организация преди дни обяви намерението си да „яхне“ протеста на аспаруховци.

Следвайки предварително очертания си маршрут, протестиращите се отправиха към сградата на районната администрация. Там ги посрещна кметът Калина Белмезова , която покани техни представители в залата на администрацията, но получи отказ. След това да обясни, че строителството на каналите се бави заради обжалване на резултата от обществената поръчка за избор на изпълнител и че веднага след произнасянето на Върховния административен съд работата ще започне.

Аспаруховци я прекъсваха периодично с викове „У-у-у!“ и освирквания, а след като обяви протеста им за организиран от БСП, окончателно спряха да я слушат. Белмезова обаче успя да вметне, че основният организатор на протеста – безпартийният Николай Иванов, живеел в незаконна къща в дерето на ул. „Моряшка“.

Протестиращите поискаха и оставката на зам.-кмета Радослав Коев, когото нарекоха „Сивия кардинал“ на администрацията. Според тях наболелите проблеми в района не са свързани само с изграждането на охранителните канали, а са доста повече. Те ще ги обобщят в групите си във Фейсбук и ще ги депозират като отворено писмо в районната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама