Директорите на сливенските училища на среща в Регионалната библиотека

13:08, 18 юни 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща на ръководството на РБ ”Сава Доброплодни”-Сливен с директорите на сливенските училища се проведе в културната институция. Присъстваха директорите на IIIОУ”Д-р Иван Селимински”, НУ”В.Левски”, VII ОУ”П.Хитов”, X СОУ”Йордан Йовков”, XI СОУ”Константин Константинов”, XII ОУ”Елисавета Багряна”, ПМГ”Д.Чинтулов”.

Директорът на РБ”Сава Доброплодни”, Росица Петрова –Василева, отчете положителните резултати от съвместната дейност на библиотеката и училищата от града през изминалата учебна година. Представена бе и статистика за броя на регистрираните читатели на библиотеката за 2016г./до 15 юни/ от отделните училища като  бе отчетено, че най –голям е броят на читателите от НУ”Васил Левски”, III ОУ”Д-р Иван Селимински”, VСОУ”П.Яворов” и IIОУ”Христо Ботев”. Отчетено бе нарастване на броя на новозаписаните читатели и от по-отдалечените училища като XII ОУ”Е.Багряна”, XI „К.Константинов” и др. Положителна тенденция е организирането от училищата на повече уроци, тържества, колективни посещения в библиотеката, както и участие в различни нейни инициативи. Отчетен бе и рекорден брой участници от сливенските училища в проявите от програмата на XVIII Национален фестивал на детската книга-  9-11 май 2016г.

Петрова-Василева благодари на присъстващите на срещата за доброто взаимодействие и партньорство през изминалата учебна година. Ваня Пенчева-директор на III ОУ”Д-р Иван Селимински”, В.Христова - директор на XII ОУ”Елисавета Багряна” и Д.Делчев -директор на II ОУ”Хр.Ботев”, и тримата членове на Организационния комитет на XVIII Национален фестивал на детската книга, бяха наградени със специални пластики за приноса им  за провеждането на значимото културно събитие. Благодарности бяха изказани и за Бисерка Василева – началник на РИО на МОН за съдействието й за разширяване на взаимодействието между регионалната библиотека и училищата от Сливенски регион.

В края на срещата бяха очертани и основните насоки за сътрудничество през следващата учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама