БСП да работи за президентския вот като за парламентарен, поиска Корнелия Нинова

14:11, 18 юни 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"При правителството на Бойко Борисов всичко се съсипва. Здравеопазването е геноцид срещу българите, образованието – неграмотни деца, социалния сектор – бедност и безработица", заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова днес в Пловдив.

Над 900 активисти на партията посрещнаха на крака Нинова в препълнената за ла на палата 7 на Международния панаир в Пловдив.

"БСП трябва да покаже сила и енергия, да поведе цялата левица и да работи за президентските избори, сякаш са предсрочни парламентарни избори", подчерта Нинова.

"Вътрешнопартийно допитване сред членската маса ще определи кандидат-президентската двойка на БСП", заяви Нинова.

Лидерът на БСП призова местните структури, да не обещават неизпълними неща, а да показват какво може да бъде направено в сегашната ситуация. Също така Нинова представи пред активистите от Пловдивско какви промени се осъществяват след конгреса на партията преди месец, като практическа ориентираност и изготвяне на истинска алтернатива на управлението, чрез запитване и срещи с лекари, потребители и студенти.

"Субсидията към регионалните звена се удвоява, след като националния съвет приеме бюджета за 2016 г. От 86 % на 14 %, тя става 70 % на 30 %, за да можете спокойно да си вършите работата", подчерта Нинова.

Тя уточни, че "финалът на скандала с писмото за спрените пари от Брюксел по селските програми е отворен и резултатът ще е през октомври, тогава ще има среща между ЕК и правителството, когато ще стане ясно ще загубим ли 1 млрд. Еврофинансиране."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама