В „Аспарухово“ пак благодариха на всички, които помагаха след потопа

14:43, 18 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки че бяха много ядосани на управниците, протестиращите в „Аспарухово“ не пропуснаха да отправят благодарностите си отново към всички доброволци, които им помогнаха след наводнението. По пътя си към районното кметство, жителите на квартала, които се включиха в шествието, се спряха и пред паметната плоча, която напомня за случилото се преди две години. „Доброто е светлината, след която пристъпва светът. Варна благодари на хилядите доброволци, участвали в спасяването на район „Аспарухово“ след тежкото наводнение на 19 юни 2014 г.“, пише на нея. Пред кметството пък бяха поставени свещи и плюшени играчки в памет на жертвите на наводнението.

„Причината за този протест е, че две години по-късно нищо не се е случило с деретата. Текат процедури, разтакават се по някаква причина. Има мълчание от администрацията, което предизвика и нашето недоволство. Искането ни е да излезем след този протест с някакви конкретни дати за започване изграждането на деретата. Ако не се започне до края на септември, ще изгубим средствата от фонд „Солидарност“, които са 10 милиона лева. Което означава, че тези дерета никога няма да бъдат оправени. Или поне не в обозримо бъдеще. Което означава, че администрацията не работи. И щом не работи, значи мястото й не е тук. Ако администрацията не заработи, ще последват други протести, на които ще поискаме оставки. Кметът Иван Портних обеща, че в квартала ни ще бъдат инвестирани 100 милиона и че ще стане рай. Две години по-късно проблемите не само че не се решават, но абсолютно нищо не се случва“, каза пред районното кметство организаторът на протеста Николай Иванов.

В крайна сметка се разбра, че ще бъде подготвено официално писмо до управляващите, в което ще бъдат зададени всички онези въпроси, които вълнуват жителите на „Аспарухово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама