Над 200 атлети от няколко страни мерят сили в състезанието по триатлон в Бургас

14:57, 18 юни 16 / Спорт 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 атлети от България, Русия, Холандия, Италия и други страни мерят сили в Европейското първенство по триатлон, чието домакинство спечели Бургас. Състезанието ще се проведе в два дни. То започна тази сутрин от 08:30 часа, когато бе даден стартът на европейската купа за младежи.

От 11:30 ч. стартира европейското първенство за жени, а от 14:00 бе стартът за девойки. Последни за днес, от 17:00 часа, ще покажат умения и сили мъжете.

Организатори на Европейското първенство са Българска федерация по триатлон и Община Бургас.

Участниците трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина. 

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас се провежда Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

Утре първенството ще започне отново от  08:30 часа. Тогава ще стартира състезанието за деца 12-15 години. От 12.00 ч. ще е началото на отборното състезание за мъже и жени - всяка нация се представя от две жени и двама мъже. Участват 12 отбора. И накрая, от 14:00, ще бъде даден стартът за аматьори.

Призовават се пешеходците да не влизат в оформените коридори за тичане и за достъп на състезателите към плажа.

Припомняме, че заради Европейското по триатлон, улица „Димитър Димов“ в Бургас ще бъде затворена частично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама