Любители на плетенето обмениха опит и идеи на открито в Разград

17:03, 18 юни 16 / Любопитно 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година в Разград бе отбелязан Световният ден на плетенето. В основата на инициативата е майсторът на художествени плетива Цвети Терзиева. На прохлада, под сянка на пейките до Общинския културен център любители на плетивото обмениха опит и идеи за различни плетки и техники. С разноцветни прежди, използвайки различни плетачни техники участниците сътвориха истински произведения на изкуството. Момченца и момиченца се учиха да плетат на една кука и да правят пин-пони, а по-възрастни жени научиха нова и интересна техника  - ниткография, при което буквално се рисува с конци. С помощта на Цвети те изработиха пана от конци и дърво с индиански мотиви.  

Инициативата премина при голям интерес. До късния късния следобед пред Общинския културен център пристигаха различни посетители – жени, деца и мъже, които да погледат или да се включат в плетенето на открито. Организаторката на събитието Цвети Терзиева сподели, че в сравнение с миналата година, желаещите да си припомнят бабиното умение, да научат нещо ново или просто да разменят идеи, са били много повече.

Тя добави, че плетенето е приятно и антистресово занимание и изрази задоволство, че все повече млади хора се занимават с плетене и то става хоби за тях.

За първи път Световният ден на плетенето на открито е организиран през 2005 година. Идеята е на Даниел Ландс, която решила, че хората, които обичат да плетат трябва да излязат на чист въздух и да се присъединят към други хора като тях, да обменят идеи и да се позабавляват. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама