Стотици маскирани русенци "окупираха" центъра на града /видео + снимки/

19:06, 18 юни 16 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици маскирани хора тази вечер изпълниха централната част на Русе. В 18 часа беше даден старт на карнавалните забавления с концерт на дует „Ритон”. Участниците в Русенския карнавал са разпределени в 3 лъча. 

Първото шествие – от ученици и представители на читалищатата в града, от пл. „Батенберг”, предвождано от Общинския духов оркестър и мажоретния състав „Естрийм” към Общинския младежки дом. На първата сцена пред Съдебната палата към него се присъединява Китайския дракон на децата от училище „Васил Левски”. Водеща там беше Печенката.

Второто шествие събира деца от русенските детски градини и детска вокална група ”Слънце”. От Операта към Втората сцена пред Доходното здание то е водено от фанфарния оркестър на Ветово. Водещ на нея е Бате Енчо.

Третото шествие тръгва от Мемориала на загиналите във войните пред Пети пехотен полк. В него се включват представители на фолклорни формации от Русе. Те стигат третата сцена пред Пленарна зала на Община Русе, където водеща е Мина Маринова.

Четвърта сцена е издигната пред паметника на Свободата. Там, в 19 ч., фанфарният оркестър на Ветово открива конкурса за най- добър костюм и маска.

Християна Лоизу ще пее от 21:30. В 22:15 публиката ще сгреят бразилската певица Жулия Мартинс, Калин Вельов и бразилските танцьори от „Амазония Денс Проджект”.

Както миналата година има и фотоконкурс за „Най- щура снимка от карнавала”. Срокът за подаване на снимките е до 24 юни на адрес [email protected]. Условието е снимките да са озаглавени, да има три имена и координати за контакт с авторите. Победителите ще бъдат обявени на 28 юни.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри мащабното събитие. Той връчи ключа на града на новите двама крале и две кралици – Мирела, Пресияна и Симеон от „България търси талант“ и тежкоатлетът Стилиян.

Кметът Стоилов се обърна към публиката и участниците: „Отново градът ни се превърна в център на карнавала и това се случва благодарение на вас. От година на година този празник ще става все по- уникален, защото сме заедно. Русе става още по- красив за нас и за децата ни, които са нашето бъдеще“.

Хоро се изви на площада пред Общината от фолклорен лъч, включващ над 400 участници. В градината около Паметника на свободата млади автори рисуваха на тема спорт, каквато е и темата на Карнавала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама