50 социално слаби от община Кубрат ще получават топъл обяд

07:25, 22 юни 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Кубрат ще реализира проект „Осигуряване на топъл обяд - 2016”. Той се финансира по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщават от местната управа.

Приемът на заявления от желаещите да ползват услугата започва от днес и ще продължи до 28 юни.

Основна целева група по процедурата са лица и семейства на месечно подпомагане; хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност. Допълнителна целева група са лица и семейства, подпомагани по Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, за отоплителен сезон 2015 / 2016 г.

Топъл обяд ще се предоставя на 50 души, чийто подбор се извършва въз основа на предоставени списъци от Дирекция "Социално подпомагане" - Кубрат. Включването в проекта ще се определи от комисия за разглеждане на заявленията и за извършване на подбор на бенефициентите за потребители на услугата, определена със заповед на кмета на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама