Речните нива се понижават или остават без изменение

07:51, 22 юни 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През денонощието по- голямата част от наблюдаваните реки в страната са се понижавали или са останали без изменение. Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около и под праговете за средни води.

Около прага за високи води са водните количества на реките Янтра при Велико Търново и Каранци и притока й р. Джулюница при с Джулюница, Русенски Лом.  

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и през следващите 1-2 дни се очаква нивата на наблюдаваните реки да останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 22 и 23 юни да бъдат около средно многогодишната стойност. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Моделът за водосбора нар. Русенски Лом прогнозира, че водното количество в долното течение на реката на 22, 23 и 24 юни ще бъде над средно многогодишната стойност. Днес и утре водните нива във водосбора ще продължат плавно да се понижават. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Нивото на р. Дунав е нормално за сезона. Прогнозата на АППД за 23 юни е за покачване на водните стоежи с 4 cm, очаквано ниво - 407 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама