Ден преди вота за британското членство в ЕС – силите между двата лагера са изравнени

09:49, 22 юни 16 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е последният ден преди историческия референдум, на който британците ще решат дали Обединеното кралство да остане част от Европейския съюз.

Право на глас имат 46,5 млн. избиратели, живеещи във Великобритания и Гибралтар.

„Данните от 382 избирателни района показват, че в Обединеното кралство и Гибралтар има регистрирани 46 499 537 избиратели. Това е числото на избирателите с право да гласуват в референдума в четвъртък“, се казва в съобщението на избирателната комисия.

Букмейкърите прогнозират без никакво колебание ясен превес за оставане в ЕС. Според последните шест социологически проучвания силите между двата лагера – „за“ и „против“ напускане на блока, са напълно изравнени. Близостта на двете позиции карат част от британците да се колебаят в решението си до последния момент

Кампанията за оставане в Европейския съюз възвърна подкрепата си след бруталното убийство на депутатката Джо Кокс. В речта си вчера премиерът Дейвид Камерън призова британците да помислят за бъдещето на децата си. „Аз подкрепям кампанията за оставане, но всички глупости, които се наговориха, напълно ме отвратиха от всички политици и вече не им се доверявам“, коментират британците.

Не липсват и мнения на хора подкрепящи другия лагер, които с категоричност отговарят, че излизането от Европейския съюз е наложително, защото в него цари беззаконие.

Снощи прочути сгради във Великобритания бяха осветени в цветовете на националния флаг "Юниън Джак" и на тях се появиха надписи "Гласувайте за оставане" в кампанията за утрешния референдум за членството в ЕС.

В кампанията бяха включени галерията за модерно изкуство "Тейт" в Лондон, замъкът в Единбург и търговския комплекс "Бул Ринг" в Бирмингам. Осветяването на прочутите сгради бе организирано от официалната кампания за оставане в ЕС - "По-силни в Европа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама