Русенският университет е домакин на курс по управление на интелектуалната собственост

10:08, 22 юни 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският университет „Ангел Кънчев“ е домакин на специализиран курс, свързан с управлението на интелектуалната собственост, съобщават от учебното заведение. Лектори са експерти от Патентното ведомство на Република България.

Обучението е част от поредица събития, които двете ведомства провеждат с цел популяризиране и придобиване на специализирани умения и компетенции, свързани с въпросите на системата за закрила на интелектуалната собственост сред академичната общност. В дните на семинара (21-23 юни), експерти от Патентно ведомство представят същността, начина на функциониране и предимствата от използването на системата за правна закрила на обектите на интелектуална собственост. 

Темите на отделните модули, включени в курса, са: „Патенти и полезни модели”, „Търговски марки”, „Промишлен дизайн” и „Европейска патентна система”. Материята обхваща лекционна част и практикум.  

Лектори са Бойка Спасова – държавен експерт, началник отдел „Експертиза“, Патентно ведомство на Република България и Антония Благовестова Якмаджиева – държавен експерт, отдел „Спорове“ от Патентното ведомство.

Курсът е част от Груповия учебен план за докторантите в Русенския университет и с него се открива учебната година 2016-2017 на Докторантското училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама