Двама кандидати на кантар да реконструират историческото ядро на Морската градина

11:06, 22 юни 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмата „Щрабаг“ и обединението „Холдинг Бургас Инфраструктура“ са с изравнени шансове да грабнат поръчката за „Реконструкция на историческото ядро на Приморски парк в южна част“. Това стана ясно, след като днес в Общината бяха отворени офертите на тримата кандидати.

„Щрабаг“ ЕАД предложи икономически най-изгодна оферта – 5 326 018 лв. с ДДС. Комисията е оценило техническия проект на фирмата с 44 точки.

Ценовото предложение на „Холдинг Бургас Инфраструктура“ ДЗЗД е малко по-високо – 5 996 227 лв. с ДДС. Обединението обаче получава 50 точки по другия показател.

Третият участник „Булелектрикс“ ООД изглежда, че отпада от борбата, тъй като предлага най-висока цена – 6 000 101 лв. с ДДС, а същевременно получава най-малко точки – 36.

В едномесечен срок общинската комисия трябва да вземе решение на кой измежду „Щрабаг“ и „Холдинг Бургас Инфраструктура“ да възложи поръчката.

Реконструкцията включва пространството от паметника на Пушкин до ул. „6-ти септември“ и х-л „Приморец“. Предвижда се цялостна подмяна на настилките в лошо състояние. Ще бъдат изградени нови атракциони, кътове за отдих, разнообразна багра от декоративни дървета, храсти и цветя, боскетни и топиарни форми.

Сред предвидените нови атракциони има висящ мост от екоматериали. Предлагат се две модерни решения за фонтана до Гъбката. Ще се обновят двете обществени чешми - тази с форма на мида при входа към Централен плаж, и другата между паметниците на Христо Фотев и Петя Дубарова.

Модерно енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение ще повишат сигурността на посетителите. А за нуждите на хората се предвижда монтиране на 2 еднокабинкови градски тоалетни, които ще се намират в близост до детска площадка, спортно игрище и входа на Централния плаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама