Пробация за 70-годишна американка, блъснала 4 коли на пияна глава

11:29, 22 юни 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наложи наказание „пробация“ на 70-годишна американска гражданка, шофирала след употреба на алкохол над допустимото, и я лиши от правото да управлява автомобил за период от 10 месеца. 

Дамата е засечена в нетрезво състояние зад волана на 5 юни миналата година в централната част на Варна. Тогава привечер тя се качила в колата си с намерението да я премести на друго място. Заради изпития алкохол обаче не могла да контролира автомобила и последователно блъснала четири паркирани на улицата коли.

Движението й спрели очевидци, които успели да изключат стартера през прозореца на возилото, което лъкатушело с много ниска скорост, и след това повикали полиция. Взетата кръвна проба показала 2,27 промила концентрация на алкохол.

Щетите по четирите ударени коли са незначителни, информираха от пресслужбата на съда. Американката е признала вината си и е постигнала споразумение с прокуратурата да изтърпи 8 месеца пробация с регистрация по настоящ адрес и провеждане на срещи с пробационни служители, което е одобрено от съда заедно с отнемането на шофьорските й права за 10 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама