Шуменска фирма ще сменя дограмата на Общината

11:31, 22 юни 16 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската фирма „България пласт трейд” ЕООД ще прави ремонта на сградата на общината. Местната фирма е предпочетена пред другите 2 русенски фирми, участници в процедурата, защото те не са спазили изискванията на възложителя, обяви днес директорката на дирекция „Устройство на територията” инж. Валентина Йорданова.

По думите й, двете строителни фирми от Русе – „Мик билд Русе” ЕООД и „ЮМС Инвест” ЕООД –Русе не са се съобразили с изричното изискване на поръчката, че ремонтът ще се прави, докато администрацията работи и затова демонтажа на прозорците, извозването им и поставянето на новата дограма трябва да стават поетапно, като се започне от западната фасада на сградата и се подменят последователно към северната, източната, южната и накрая откъм вътрешния двор.

И двете фирми са предвидили в план-графиците си за работа изваждането на всички прозорци накуп, а извозването на старата дограма е планирано едва в последния ден от ремонтите.

Освен това се оказало, че една от фирмите участнички – „ Мик билд Русе” ЕООД е с данъчни задължения към НАП за близо 155 хил.лв. и има персонал от 8 души, за които са платени осигуровки до март 2016 г. От публичния регистър на Камарата на строителите пък става видно, че за 2014 г.и 2015 г. тази фирма няма декларирано производство. Документите на двете фирми са оформени по един и същ начин, само шрифтът на офертите е различен, посочи Йорданова.

Избраната за изпълнител шуменска фирма е спазила изискването на възложителя за поетапно извършване на ремонтите, работната програма е била с най-голяма тежест при критериите за оценка.

Ще се подмени дограмата на 2 и 3 етаж на сградата. Общо прозорците са 174, като ще бъдат поставени нови 784 кв. м. петкамерна дограма в цвят „златен дъб”. Общата цена на поръчката е 118 480 лв., срокът за изпълнение е 24 дни, на обекта ще се трудят 23-ма работници.

Процедурата не подлежи на обжалване, договорът с фирмата ще бъде сключен още през следващата седмица.

През следващата година ще бъде сменена и дограмата на първия етаж на сградата на кметството. Първоначалният план предвиждаше сега да се направи и ремонтът на тоалетните на втория етаж. Това обаче отпадна от поръчката, защото администрацията преценила, че подновяването на санитарните помещения ще излезе по-евтино, ако го извърши Общинското предприятие „Строителство и благоустройство”, обясни инж. Йорданова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама