В Пазарджик обвиниха задочно за радикален ислям още един от групата на Ахмед Муса

12:30, 22 юни 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу още един жител на ромския квартал "Изток” за проповядване идеите на "Ислямска държава" и насаждането на религиозна омраза, съобщи Радио Пловдив. В момента Мустафа Али се издирва с Европейска заповед за арест. Последното му местопребиваване е в Германия.

33-годишният Мустафа Али е обвинен задочно, в негово отсъствие, че в периода от средата на октомври до 25 ноември 2014 година е разпространявал в интернет сайтове на "Ислямска държава" и проповеди на лидера на терористичната организация Абу Бакр ал Багдади. От ноември 2013 г. до ноември 2014 г. се е занимавал с дейности, с които е насаждал религиозна омраза. Има данни, че Мустафа Али е поддържал пряка връзка с ръководителя на терористичното звено на ИД в Германия. 

В началото на годината по същите обвинения в пазарджишкия окръжен съд, стартира дело срещу 14 поддръжници на ислямистката организация. Сред обвиняемите е и Ахмед Муса Ахмед, който се посочва като основен лидер на пропагандната група

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама