Випуск 2016 на Първа езикова се дипломира с Отличен 5,62

12:37, 22 юни 16 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отличен 5,62 е средният успех на Випуск 2016 на Първа езикова гимназия във Варна. По традиция зрелостниците получиха дипломите си на тържествена церемония в Английския двор на Археологическия музей, в чиято сграда до 1972 г. се е помещавало училището.  Бяха раздадени и десетки награди в пет различни категории -  „Цялостен принос за развитието и утвърждаването на авторитета на Първа езикова гимназия“, „Високи академични постижения“, „Постижения в сферата на изкуството“, „Постижения в сферата на спорта“ и „Принос за развитието на обществения живот на Първа езикова гимназия“.

223-мата зрелостници на Първа езикова са с най-високите постижения не само във Варна, но и в цяла Северна България. Четирима абитуриенти са пълни отличници по диплома. Това са Петя Аджопова, Мирела Милева, Лора Велева и Теодора Събкова. 169 ученици, представляващи над 75% от всички завършващи, са също с отлични дипломи - над 5,50.

Половината от варненските зрелостници с две пълни шестици на матурите през тази година са възпитаници на Първа езикова гимназия - Петя Аджопова, Магдалена Динева, Константин Койчев, Диляна Чирпанлиева, Мирела Милева и Лора Велева.

Завършващите гимназията достигат върхове и в средния успех на държавните зрелостни изпити по трите профилиращи предмета. На матурата по български език и литература общият успех на випуска е отличен 5,53, по английски език – отличен 5,69, по немски език – отличен 5,70. Общо 45 са пълните шестици (6,00), като 22 от тях са по английски език, единадесет - по български език и литература, четири – по немски език, три – по математика, три – по биология и здравно образование, две – по химия и опазване на околната среда. Ростислав Колев е със 100 точки на матурата по математика.

Първа езикова гимназия се класира на шесто място в страната по успех на зрелостния изпит по български език и литература и по среден успех на втория задължителноизбираем държавен изпит, като отличните оценки са 343 от общо 448.

В кратко слово директорът гимназията Веселин Василев поздрави Випуск 2016 за изключителните резултати и награди „най-добрите от най-добрите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама