Европейски проекти за над 28 млн. лв. изпълняват фирми в Старозагорско

13:09, 22 юни 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 36 проекта на фирми от Старозагорска област са били одобрени по схемата за подобряване на производствения капацитет по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, съобщи днес в Стара Загора  заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Проектите са на обща стойност 28, 439 млн. лв., като държавната помощ за тях 18, 756 млн. лв.  Има още 11 проекта от региона на стойност 9, 626 млн. лв, които предстои да бъдат подписани.

„Бизнесът в Стара Загора се развива активно в сектори като машиностроене, металообработка и метални изделия, козметични продукти и производство на хидравлични машини и неслучайно най-много спечелени проекти има в предприятия, развиващи такава дейност”, коментира зам.-министър Везиева.

В Стара Загора тя присъства на информационен ден, в който бяха представени възможностите за кандидастване по процедурите „Енергийна ефективност на малки и средни предприятия” и „Развитие на управленския капацитет и растеж на малки и средни предприятия” по Оперативна програма  "Иновации и конкурентоспособност".

Зам.-министър Везиева призова представители на фирми от региона да пишат проекти и да получават финансиране, което ще доведе до създаване на по-добра бизнес среда и развитие на икономиката.

Тя посети и старозагорската фирма  „Вълков-Техносвет”, която изпълнява проект по оперативната програма.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама