25-годишен русенец отива на съд за хулиганство

13:16, 22 юни 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинител акт срещу 25-годишен мъж, който по хулигански подбуди, нанесъл побой и причинил телесни повреди на двама младежи - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 вр. ал.1 от НК. Информацията съобщават от институцията в града.

Обвинението срещу Илиян Й. е за това, че на 2 септември 2015г. в гр. Русе, по „хулигански подбуди“, причинил на двама - Михаил С. и Румен М., леки телесни повреди, изразяващи се в болки и страдания.

Двамата пострадали са приятели. На 2 септември, около 02.00 часа след полунощ, преди да се приберат по домовете си, младежите  решили да изпият по една топла напитка, спрели се до кафе-автомат, монтиран в търговски комплекс  и седнали на стълбите пред обекта. Докато разговаряли, при тях се приближил обвиняемият  като им казал „Здрасти, какво става?“. Те го поздравили  от учтивост, но не го включили в разговора. Обвиняемият, без причина, започнал да се заяжда  с тях,  да посяга с юмрук към лицето на Румен М.- първоначално като „на шега, като боксова игра“. В един момент се изплюл в лицето му, при което последния се изправил с думите „Стига глупости“. Тогава Илиян Й. му нанесъл силен  юмручен удар в главата, при който  диоптричните му очила изхвръкнали и паднали на земята. Михайл С. се опитал да  предпази приятеля си,  но също бил ударен с  ритник  в гърдите. Пострадалите заявили, че не желаят да влизат в конфликт и проблеми, но обвиняемият продължил да им нанася удари. Едва която разбрал че Михаил С. се е обадил на полиция за помощ побързал  да си тръгне.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама