За осми път „Шумен бард 2016“ събира поети с китари

13:23, 22 юни 16 / Култура 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осми път от 24 до 26 юни ще се проведе Националната среща „Шумен бард 2016“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Тази година събитието е посветено на 100-годишнината от рождението на поета Иван Пейчев.

Официалното откриване на срещата е в петък от 16 часа в Градската градина, около паметника на Тодор Колев. Проявата ще премине под надслов „Уморени думи“, а публиката ще се наслади на песни по стихове на Иван Пейчев.

От 17 часа ще започне представителният концерт на участниците „Светлини и сенки”.

В „Шумен бард 2016“ ще се включат шуменският Висоцки - Данчо Йорданов, Пламен Цонев, Тошко Андонов и Петър Петров, бургаският бард Емил Ангелов – Брачеда, пловдивчанинът Красимир Йорданов, софиянецът от Кърджали Антон Костадинов. На сцената ще се качат и Виктор Макаров от София, бардът-сатирик с най-острото перо Красимир Кунчев, бардът-лютиер Светлозар Николов и поетесата от София Светлана Йонкова, автор на шест стихосбирки и на музикален албум с 20 авторски песни.

От национална срещата ще прерасне в международна с участието на Майк Блекот Англия, Александр Кузнецов и дует "Култпоход" – Наталя Алексеева и Игор Дацик от Русия.

Ще участват и дуетите Атанас и Светлана Стоянови от Бургас, Явор и Живка Георгиеви (дует „Страст“), Андро Стубел и Пламен Кирков, Геновева Цандева и Бойчо Иванов („Келтик“), Галина Москова и Валентин Ангелов („Тюркоаз“).

„Шумен бард 2016“ се организира от Народночиталище „Напредък“ със съдействието на Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама