Русенските митничари разкриха двама изобретателни контрабандисти на цигари

13:28, 22 юни 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспектори от Митница Русе разкриха два случая на пренасяни нелегални цигари от шофьори на камиони, съобщават граничните служби. Задържани са общо 3240 къса /162 кутии/ цигари, всичките без български акцизен бандерол.  

Превозвачите са проявили впечатляваща изобретателност в криенето на контрабандната стока. В единият от случаите шофьорът е бил постлал леглото си с цигарени кутии, като грижливо ги е натъпкал в дюшека.  Тези за които нямало място в дюшека му, напълнил във възглавници. От там митническите инспектори извадили общо 90 кутии цигари „Pall Mall" с надпис DUTY FREE.

Шофьорът на другия камион пък се постарал да не оставя улики в кабината и използвал като тайник кухина в двигателния отсек  на камиона.  От там митничарите извадили 1440 къса /72 кутии/ цигари от марката „LM" red label - 100мм.

И двата камиона са с турски регистрационни номера, пътуващи от Турция за страни от ЕС. Спрени са за проверка на ГКПП-Дунав мост край Русе. На двамата шофьори са съставени актове за административно нарушение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама