Хамерклавир и клавесин ще звучат на фестивала „Включи града“

14:00, 22 юни 16 / Култура 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три концерта са включени в програмата на тазгодишното издание на колоритния фестивал "Включи града". Меломаните ще се потопят отново в един необикновен концерт на единствените по рода си за България и Балканския полуостров старинни музикални инструменти - хамерклавир и клавесин, съобщиха от Общината.

Тази година, в изпълнението на познатите ни вече изпълнители Галина Драганова, Василий Илисавский и Михаил Големинов, ще бъдат включени и модерни електронни инструменти, които ще представят авангарда и постмодернизма на музикалния жанр.

Концертът със старинни инструменти ще се проведе и в двата фестивални дни - 24 и 25 юни, от 21.00 часа в Експозиционен център "Флора".

Във втория фестивален ден публиката и любителите на класически музикални произведения ще могат да се докоснат до разнообразна програма от пиеси на Х. Турина, Фр. Шрекер, М. Големинов, както и емблематични песни на „Бийтълс“, представени от младежкия камерен оркестър "Франк Мартин Плейърс". Под диригентската палка на Виолета Стоянова популярната класика ще бъде поднесена с любов и на високо ниво в Еспо център "Флора" от 11.30 часа.

От 18.00 часа на открита сцена "Охлюва" страстните любители на музиката и пеенето ще имат възможността да чуят 19 произведения, изпълнени с много темперамент и страст от прекрасните изпълнители на "Паул Герхардт Оркестър".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама