Варненските университети ще са с единна визия

14:02, 22 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единна визия - многостранна и в същото време обединяваща - такава е идеята, която ще разработват съвместно варненските висши училища. Това стана ясно след проведената среща на заместник-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев с представители на вузовете в града. На нея беше обсъдено участието на университетите в разработването на проект по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Бяха разгледани сферите за кандидатстване и участниците в срещата се обединиха около идеята за разработване на проект за създаване на център в сферата „Нови технологии в креативни и рекреативни индустрии“. Това обявиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

По време на срещата беше обсъдено и участието на висшите училища в европейската мрежа EUniverCities. Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, запозна присъстващите с основните акценти от проведената в Парма трансгранична среща, на която Община Варна представи концепцията си за Европейска младежка столица 2017 г. Участниците в срещата бяха информирани и за опита на Парма при разработването на стратегия за брандиране на университетските градове.

Връзката средно - висше образование, средни - висши училища, дуално обучение и мястото на Центровете за професионално обучение са част от темите, по които се очаква висшите училища да представят своите виждания за разработваната в момента Стратегия за развитие на средното образование в Община Варна 2016-2020, каза Лилия Христова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама