Районна прокуратура - Горна Оряховица с нов административен ръководител

15:03, 22 юни 16 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 9 гласа „за” Даниела Харитонова за административен ръководител на Районна прокуратура – Горна Оряховица.

Даниела Харитонова има над 22 години стаж в органите на съдебната власт като прокурор. Започва работа през 1994 г. като младши прокурор. Същата година е прокурор в Районна прокуратура – Горна Оряховица, а от 1998 г. е заместник-. административен ръководител в същата прокуратура. От 19.10.2010 г. е Административен ръководител- Районен прокурор на Районна прокуратура – Горна Оряховица. След успешен първи мандат, днес беше избрана отново за ръководите на същата прокуратура. Има ранг „прокурор в Апелативна прокуратура“ .

В Концепцията си за стратегическо управление на Районна прокуратура – Горна Оряховица, прокурор Харитонова поставя сред приоритетите оптимизиране на работата за постигане на ефикасност, експедитивност, навременост и прозрачност на правораздавателните процеси, увеличаване процента на решените дела и намаляване броя на забавените дела. Като цели за изпълнение са поставени: подобряване на административната дейност в прокуратурата, повишаване нивото на компетентност чрез обучения на целия персонал, повишаване на общественото доверие, ефективно използване на информационните технологии.

Като мерки, които е нужно да бъдат предприети за постигане на заложените цели прокурор Харитонова поставя: увеличаване броя на бързите и незабавни производства и случаите на самосезиране, максимална активност от наблюдаващия прокурор в съдебната фаза с цел постигане на осъдителни присъда, продължаване на мерките за подобряване на срочността на разследването, засилване противодействието срещу битовата и детската престъпност и ограничаване на младежката престъпност, свързана с разпространението и употребата на наркотични вещества, както и предоставяне на актуална информация за дейността на прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама