Четири детски градини и три училища в Добрич ще бъдат санирани за 9,3 млн. лв.

15:22, 22 юни 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Одобрена е Инвестиционната програма на общината, сключено е и споразумение с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“, съобщи  зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова. "Размерът на бюджета на финансовата помощ е 26 789 204 лв. от одобрените за град Добрич 28 647 972 лв.", каза тя.

Този бюджет включва период от 93 месеца или до 31 декември 2023 година. В тази връзка започва вече писане на проекта. До 31 юли  ще се внесат четири проекта”, заяви Росица Йорданова.

Тя съобщи, че първият проект е свързан с постигане на енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Бюджетът е в размер на 3 758 767 лв. Добрич е единствен в страната с проект за мерки за енергийна ефективност на административна сграда. Става дума за сградата на Пожарната. Бюджетът е 600 000 лв.

Другият проект, който общината ще внесе за одобрение, е свързан с подобряването на градската среда – „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“. Става дума за ул. „6-и септември“ (от ул. „Поп Богомил“ до отклонението за хлебозавода и отсечката от ул. „Ангел Стоянов“ до хлебозавода).

           Високо качество на обучение по чужди езици в модерно училище предлага СОУ „П. Р. Славейков”

Последният проект, който ще бъде внесен, е най-големият, касае реконструкция и обновяване на образователната инфраструктура в града. Той е с бюджет 9 359 814 лв. Включени са целодневните детски градини с номера 12, 18, 25, 32, ЕГ „Гео Милев“, ОУ „Христо Ботев“ и ПМГ „Иван Вазов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама