Ще спасяват Тубдиспансера със 190 хиляди от общината

15:43, 22 юни 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
190 хиляди лева ще бъдат отпуснати на варненския Тубдиспансер, който е част от белодробната болница в града. Такова решение взеха съветниците от комисията по финанси към Община Варна. Припомняме, че частен съдебен изпълнител отново обяви за публична продан болницата. Причината е дълг на здравното заведение към доставчик на храна и към Националната агенция за приходите в размер на 161 172 лв. Началната цена за имота с площ 729 кв. м е 530 000 лв. През януари диспансерът отново беше сложен на тезгяха, но тогава наддаването трябваше да започне от 800 000 лева. Публичната продан тогава също беше отменена, тъй като Общинският съвет отпусна 170 000 лева, с които бяха покрити част от борчовете.

Съветници обаче не смятат, че отпускането на средства е решението за Тубдиспансера. Според тях с парите, които Община Варна е отпускала на болницата - 3,5 млн. лева, е можело да се построи направо нова сграда.

Според председателя на местния парламент Тодор Балабанов ако не бъдат погасени задълженията на Тубдиспансера, запорите ще продължат и сградата ще отиде на търг. Първоначалната й оценка е била 800 хил. лева, а сега цената е паднала на 500 хиляди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама