Без нередности в имуществените декларации на русенците на висши държавни длъжности

15:55, 22 юни 16 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сайта на Сметната палата на Република България са публикувани имуществените декларации към края на 2015 г. на лицата, заемащи висши държавни длъжности в България. По традиция Topnovini.bg следи подробно отчетите на русенските държавни служители и депутати.

Равносметката за русенските депутати е следната:

Пламен Нунев (ГЕРБ) декларира закупен лек автомобил Хюндай за 24 хил.лв., със средства от заплати. Той отчита и два семейни банкови влога - на него и на съпругата му, на обща стойност 68 868 лв.

Светлана Ангелова (ГЕРБ) отчита банков влог на стойност 5600 лв. Народният представител изплаща кредит за лек автомобил на стойност 18 933 евро.

Свилен Иванов (ГЕРБ) е декларирал придобиването на апартамент от наследство, както и приходи на съпругата му в размер на 77 530 лв.

Георги Недев (БДЦ) е декларирал прехвърляне собствеността на лек автомобил Шевролет на стойност 8000 лв. Заедно със съпругата си те имат и банкови влогове за малко над 10 хил.лв. Извън длъжността на народен представител, през миналата година Недев е имал доходи по трудови взаимоотношения в размер на 14 714 лв. Семейството изплаща и кредит от 67 675 лв.

Добрин Данев (БСП) е декларирал единствено доход от договор на стойност 18 хил.лв.

Искрен Веселинов (Патриотичен фронт) е декларирал задължения по кредитна карта за 6 хил.лв.

Румен Христов (Реформаторски блок) е декларирал налични средства в размер на 8100 лв., а заедно със съпругата си отчитат банкови влогове за 7337 лв. Семейството отчита още приходи от друга стопанска дейност за малко над 8 хил.лв., както и дивидент от 174 хил.лв. 

Ферихан Ахмедова (ДПС) е подала уведомление, че няма промяна в имущественото й състояние. 

Управляващ екип на Община Русе:

Кметът Пламен Стоилов е декларирал банков влог на стойност 5 хил.лв. Той изплаща и кредит за малко над 50 хил.лв. 

Зам.-кметът Даниела Шилкова е декларирала банков влог за 17 хил.лв. От стопанска дейност тя е отчела приходи в размер на 4740 лв. Съпругът й пък изплаща кредит за 51 хил.лв. 

Зам.-кметът инж. Димитър Наков е декларирал покупка на 1/3 идеални части от къща в гр. Котел за 3248 лв. Той е придобил и лек автомобил Ленд Ровър за 21 500 лв. Прехвърлил е и друг автомобил - Ауди, на стойност 13 500 лв., на съпругата си. Тя от своя страна е декларирала приходи от трудови взаимоотношения в размер на 7122 лв., както и получен дивидент от 19 048 лв. Наков има и приходи от друга стопанска дейност в размер на 8245 лв. 

Зам.-кметът Иван Григоров е декларирал два банкови влога на обща стойност 5550 лв. Съпругата му е отчела приходи от друга стопанска дейност в размер на 15 429 лв.

Зам.-кметът Наталия Кръстева отчита приходи от друга стопанска дейност в размер на 9039 лв. 

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански е декларирал налични средства от 1200 лв. и банков влог от 41 134 лв. Той отчита и странични приходи от трудови взаимоотношения, друга стопанска дейност и други източници (по чл. 35 от ЗДДФЛ) на обща стойност 14 739 лв. Той е декларирал и една командировка извън страната, за която партия ГЕРБ е платила 137 лв. 

Областна управа: 

Областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев е декларирал доходи от трудови взаимоотношения, извън тези за заеманата длъжност, в размер на 49 426 лв. Той отчита и приходи от друга стопанска дейност за 3007 лв. 

По-късно през деня от Областна администрация - Русе разпространиха съобщение, че в декларацията на доц.д-р Бурджиев е допусната изчислителна грешка, като в графа "Годишна данъчна основа за доходи от трудови правоотношение, извън тези за заеманата длъжност" следва да се чете сумата 15 586 лв. За грешката е уведомен и Председателят на Сметната палата, с оглед вземането ѝ под  внимание по начин съответстващ на действащата нормативна уредба начин.

Зам.-областният управител Станимир Станчев е декларирал прехвърляне на имот от предходна година - нива в с. Голямо враново на стойност 9180 лв. Съпругата му пък изплаща личен заем в размер на 30 хил.лв. Станчев отчита и доходи по трудово взаимоотношение извън заеманата длъжност от 21 083 лв. 

Новият зам.-областен управител Валентин Колев е декларирал подробно имуществото си, което включва два апартамента в гр. Русе и къща в с. Писанец, придобити в началото на 90-те години, лек автомобил Фолксваген, придобит през 2003 г. за 1000 лв., както и три банкови влога на обща стойност около 55 500 лв. 

Председателят на Общински съвет - Русе чл.-кор.проф. Христо Белоев е декларирал налични парични средства в размер на 27 110 лв., а заедно със съпругата си имат и три банкови влога за общо 78 996  лв. Проф. Белоев отчита и доход по трудово взаимоотношение извън заеманата длъжност на стойност 14 738 лв., от рента - 1215 лв., и от други източници (по чл. 35 от ЗДДФЛ) - 300 лв. Декларирал е и две командировки извън страната, за сметка на Русенски университет. Заедно със съпругата си отчитат приходи от друга стопанска дейност в размер на почти 5 хил.лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама