Фандъкова и Москов обсъждали реформи в общинското здравеопазване

15:56, 22 юни 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова и здравният министър Петър Москов обсъждали реформи в общинското здравеопазване. Това обяви самата Фандъкова като допълни, че "не трябва да се вкарва политика в здравеопазването".

"Тази сфера засяга всички хора. Скоро се чувахме и с министър Петър Москов, за да реформираме общинското здравеопазване", посочи кметът.  

Тя откри ремонтираното отделение за рискова бременност в Първа АГ болница "Света София". Фандъкова допълни, че не очаква печалби и дивиденти от болниците, а "само да работят добре и да мотивират екипите си."

„През последните три години в здравното заведение сме инвестирали близо 2 млн. лв. в 4 отделения и съпътстващи дейности. В момента се ремонтират две ДКЦ-та. Имаме и първия подаден проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 12 ДКЦ. Моето желание е да насърчим всички директори, особено на ДКЦ-та, да разработват проекти и да кандидатстват за финансиране”, подчерта кметът на София.

Ремонтът на новото отделение е струвал 180 000 лв. от бюджета на Столична община. Преди месец беше открито и изцяло обновеното неонатологично отделение в болницата, в което бяха инвестирани 190 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама