Юристи от София на протест с благоевградските адвокати

16:11, 22 юни 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокати от Благоевградска област, подкрепени от гилдията в София и други райони на страната, проведоха мирен протест пред сградата на Президентството на булевард "Дондуков" в столицата.

Над сто души издигнаха лозунги за по-бързо придвижване и приемане в пленарна зала на законопроекта за изменения в Закона за адвокатурата.

Протестът на Пиринските защитници, разрешен от СДВР и Столична община, премина без напрежение. Точно в 14.00 часа днес те пушиха цигари и пиха студена вода пред бившия партиен дом.

"Към 14.30 часа започна заседанието на Правната комисия към Народното събрание. В момента законопроектът, който отлежава вече година и половина, се разглежда на първо четене. Лично аз съм оптимист, че ще постигнем нашите искания. Подкрепиха ни и от Висшия адвокатски съвет. Министър Румяна Бъчварова дойде при нас, прочете лозунгите ни и ни поздрави. В Правната комисия бе допуснат председателят на Благоевградска адвокатска колегия Иван Чолаков", каза юристът Мария Георгиева.

Предложенията за промените, подготвени от самите адвокати, им дават удостоверителни функции, предвиждат задължителното им участие при изготвяне на нотариални актове и други имотни документи.

Недоволството основно е срещу липсата на ясни правила при упражняване на професията им и са против възможността адвокатски услуги да се изпълняват от хора без юридическо образование. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама