Осъдиха двама за серия от кражби в Плевенско

16:45, 22 юни 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в гр. Плевен определи едно общо най – тежко наказание наказание 6 години и 8 месеца „Лишаване от свобода“ за Марко К. и едно общо най-тежко наказание 10 години „Лишаване от свобода“ за неговия чичо Красимир Д. за извършените от тях в периода от 18.11.2015г. до 09.12.2015г. множество престъпления: кражби, грабежи и незаконно влизане в чуждо жилище. Наказанията на двамата подсъдими следва да бъдат изтърпяни при строг режим.

Присъдата е постановена по внесен от Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу подсъдимите, като в хода на проведеното разследване било установено и доказано, че в периода от 18.11.2015г. до 09.12.20015г Марко К. и Красимир Д., чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, през нощта, последователно нахлули в домовете Димитър Д., Петър Ц. и Йорданка П. От там двамата подсъдими отнели различни по вид и количество вещи за бита, хранителни продукти и пари в брой на обща стойност 638лв, собственост на пострадалите. Като при влизането в дома на 81-годишния Димитър Д. били заварени по време на извършване на кражбата и употребили сила спрямо възрастния човек за да запазят владението върху отнетите вещи.

На двамата подсъдими са наложени максимално предвидените в Наказателния кодекс наказания за извършените от тях престъпления. Пред съда те са признали изцяло вината си и фактите изложени в обвинителния акт, затова спазвайки изискванията на Наказателно процесуалния кодекс, съдът е намалил така определените им наксимални по размер наказания с една трета.

Марко К. и Димитър К. са с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от досъдебното производство.

Произнесената присъда не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – гр. Велико търново. От старана на Окръжна прокуратура – гр. Плевен няма да бъде изготвян протест т.к. е постигнато постановяването на максимално предвиденото по закон наказание за дватата подсъдими.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама