Над 140 решения е гласувал Общинския съвет в Търговище за половин година

18:01, 22 юни 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 заседания с гласувани общо 141 решения е провел Общинският съвет в Търговище през първите шест месеца на новия си мандат. Отчетът на местния парламент ще бъде внесен на предстоящата сесия на 30 юни от председателя инж. Хатидже Алиева.

"Всички заседания бяха редовни, без провален кворум. Утвърдените в началото на мандата 5 постоянни комисии заседаваха делово и в зависимост от предложените за разглеждане материали. Най-натоварена бе дейността на комисията “Общинска собственост, икономическа политика, финансии, бюджет, данъци и такси”, където се обсъждаха почти всички докладни записки, по които Общинският съвет в последствие се е произнасял. Свои заседания проведоха и новоизбраните комисии за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби и планиране на средства за финансиране на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми", отчита Алиева.

Тя допълва, че съществена част от решенията касаят управлението и разпореждането с общинската собственост, като например продажба на общински поземлени имоти, отдаване под наем на части от имоти- публична общ. собственост, утвърждаване на продажни цени на общински земеделски земи по параграф 4 и изработване на подробни устройствени планове.

Сред по-важните решения гласувани от общинските саветници до момента са бюджетът на Общината за настоящата година,  бюджетната прогноза за периода 2017- 2019 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности, план-сметката за разходи по чистотата, сметосъбирането и сметоизвозването, както и  актуализирането на списъка за капиталови разходи. 

Отчетът касае периода от ноември 2015 г до май 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама