Бъчварова доволна от ОДМВР-Бургас, Цветанов си иска обратно Милен Димитров

19:26, 22 юни 16 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова изказа задоволство от работата на Областната дирекция на МВР в Бургас, която има най-високата оценка за 2015 г. и за първото тримесечие тази година. Това стана на брифинг след изслушването ѝ в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод последните събития в Слънчев бряг и престрелката, при която беше тежко ранен Митьо Очите.

„Мисля, че колегите работят много добре и резултатите се виждат. Нещо друго, което остава извън обичайното говорене, е начинът, по който реагираха непосредствено след този случай от 8 юни. Изключително бързото залавяне на извършителя, на установяване на лицата“, посочи Бъчварова, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите ѝ, така както се променя средата, се променя и организираната престъпност. „Ако допреди десетина години тя беше силно централизирана, имаше големи групировки, тук не трябва да се бърза понятието групировки с организирана престъпна група, сега те са по-децентрализирани и това променя нашата работа“, коментира вътрешният министър.

Бъчварова заяви, че МВР прави всичко възможно да гарантира спокойствието на туристите в Слънчев бряг и Несебър. Тя потвърди, че началникът на местното полицейско управление Живко Даскалов остава на поста си.

Същевременно председателят на Комисията по вътрешен сигурност и обществен ред Цветан Цветанов каза, че ако той в момента е вътрешен министър, щял да избере за директор на ОДМВР-Бургас отново Милен Димитров, защото той е доказал качествата си в борбата с организираната престъпност.

„В периода, в който аз не съм бил министър, той е имал сериозни професионални резултати и на база тези му качества съм предложил да стане директор на областната дирекция през 2009 г., а знаете, че 2007 г. за успешните му операции той е бил полицай на годината“, коментира Цветан Цветанов. Той посочи, че по разработка именно на Димитров е арестуван Митьо Очите, който се призна за ръководител на престъпна група и лежа 4 години в затвора.

Попитан дали знае, че Милен Димитров е осъдил МВР за уволнението си, Цветан Цветанов посочи, че в общи линии знае какво е направено в периода, в който е демонстративно уволнен.

„Има справки, които са с невярно съдържание, и то от изключително отговорна институция в страната и в тази посока смятам, че трябва в един период действително да се направи един цялостен анализ на всички действия, които са предприели по неговото уволнение“, заяви Цветанов.

Той припомни, че по разработката „Червеи“ Милен Димитров е бил поканен във Вътрешната комисия и е заявил, че му е оказван определен натиск, за да осигури достъп до сървърите в ОДМВР – Бургас. Във връзка с това, ако съдът реши да го върне в МВР, според Цветанов това трябва да бъде изпълнено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама