Премиерът Борисов и министър Рашидов откриват Драматичния театър в Пловдив след ремонта

07:02, 23 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще открият днес основно ремонтираната сграда на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов” в гр. Пловдив.

Припомняме, че през м. август 2013 г. при пожар изгоря голямата сцена, при което по-голямата част от сградата на театъра стана неизползваема. В края на м. април 2015 г. беше изготвен технически проект за ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея, който беше одобрен от главния архитект на община Пловдив.

Основната цел на проекта бе обновяването на всички основни инсталации на театъра - както основните, осигуряващи функционирането на сградата, така и „работните” инсталации на театралната технология. В архитектурната част са обновени сцената, залата и фоайетата. Вече е възстановена сцената, инсталирана е нова модерна озвучителна и осветителна електро- и енергоспестяваща система, подобрена е акустиката, монтирана е система за пожароизвестяване, изграден е санитарен възел за хора с увреждания. Построен е  асансьор на сцената за обслужване на горната механизация и осветление. Извършени са и други основни ремонтни работи за пълно отстраняване на последиците от пожара върху сградата на театъра. След ремонта Пловдивският театър ще разполага и с медиатека.

За изпълнител на строително-монтажните работи, след процедура по Закона за обществените поръчки, беше избран ГБС - Пловдив АД. Обектът стартира на 24.11.2015 г. Стойността на договора е 4 175 619, 66 лв. Ремонтът на театъра е осъществен със средства на Министерството на културата, предоставени целево от Министерски съвет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама