Лиляна Павлова открива действащ варненски булевард

07:13, 23 юни 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмица след като официално откри малък ремонтиран участък от Аспаруховия мост, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отново е във Варна и отново ще реже символична лента. Този път церемонията ще е за частта на бул. „Трети март“ между кръстовищата му с бул. „Република“ и ул. „Вяра“. За разлика от моста, където действително трафикът се отпуши след визитата на министър Павлова обаче, булевардът, който предстои да се открива днес, на практика е действащ от близо два месеца.

Движението по бул. „Трети март“ бе възстановено около Великден след пълна реконструкция за около 3,5 млн. лв. , включваща подмяна на подземната инфраструктура, локални ремонти, цялостно преасфалтиране в два пласта с полимермодифициран асфалтобетон, подмяна на бордюри и изграждане на нова разделителна ивица, ремонт на стари и направа на нови тротоари от бетонови плочи. В 10 ч. днес участъкът ще бъде открит в присъствието и на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която също е във Варна.

Заедно с Павлова тя ще участва и в работна среща на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и областните служби "Земеделие", отговорни за поддържането на Картата на възстановената собственост и земеделски регистри. В рамките на форума ще бъдат обсъждани промените в Закона за кадастъра и имотния регистър, които целят ускоряването на процеса по създаването на кадастрална карта на страната, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама