Оперна вечер в Шуменската филхармония

07:20, 23 юни 16 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменци ще имат възможността да чуят любими и непознати за тях арии, дуети и увертюри из оперите на Моцарт, Доницети, Росини, Бизе, Гуно и много други, съобщават от Шуменската филхармония.

Любителите на музиката ще се пренесат в Италия, Алжир, Англия, гореща Испания и дори в древното понтийско царство заедно с прекрасните гласове на Мила Михова (сопран) и Петя Петрова (мецосопран) под диригентството на Калина Василева. Концертът ще се състои на 23 юни от 19:05 часа в концертна зала „проф. Венета Вичева”.

Мила Михова е родена на 1 юни 1987 година. Започва да свири на пиано на 5-годишна възраст. Завършва средното си образование през 2006 година и оттогава насам учи пеене при сопрана Дарина Такова.

Учи в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, която завършва с пеене през 2012 година.

Мила Михова изпълнява ролите на Огъня, Принцесата и Славея в „Детето и вълшебствата” от Морис Равел с Национална опера и балет София. Петя Петрова е родена в София. Завършва Музикалната академия в класа на доц. Иванка Нинова. Продължава да специализира при Александрина Милчева и Баясгалан Дашням. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Розина в операта "Севилският бръснар" от Росини. Носител е на първите награди на международните конкурси "Борис Христов" в София, "Силвия Гести" в Люксембург, "Франсиско Виняс" в Барселона, "Таланти и майстори" в Добрич.

Тя е единственият досега победител на вечерта и финалист, представящ България на конкурса "Певец на света" в Кардиф, Великобритания. Продължава вокалното си развитие с певци като Рокуел Блейк, Монсерат Кабайе, Долора Зажик и Елизабет Норберг-Шулц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама