Фестивалът "Маестро Захари Медникаров" събира формации от България, Русия, Турция

08:01, 23 юни 16 / Култура 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" събира от 23 до 26 юни формации от България, Русия и Турция. На сцените в черноморския комплекс "Албена" и в Добрич ще прозвучат творби от предкласиката, класиката, както и фолклорна, църковна, популярна и съвременна музика, съобщават от общината, която организира събитието заедно с фестивалната програма "Приятели на България" и редица творчески организации.

На 24 юни в курорта „Албена“ ще се проведе конкурсната част на форума, където хорове от България, Русия и Турция ще се надпреварват за призовите места. На 25 юни от 16.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ – гр. Добрич ще се проведе галаконцертът, награждаването и закриване на фестивала.  

Регламентът на фестивала позволява участието както на академични, така и на народни хорове от всички видове без възрастови ограничения. Участниците се представят с програма по избор – предкласическа, класическа, фолклорна, църковна, популярна и съвременна музика.

Професионалното жури присъжда: "Диплом", "Диплом на лауреат I, II, III степен", "Grand prix", както и специални Дипломи по решение на журито.

Критерии за оценяване: изпълнителско майсторство; художествено ниво на изпълнение; подбор на  репертоар; сценична култура и артистичност. 

Входът за любителите на хоровото изкуство е свободен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама