Откриват Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" в Пловдив с танго

08:23, 23 юни 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното откриване на 13-тия Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2016 е днес от 19:30ч. "Тази година Алианс Франсез отбелязва 25 години от своето възстановяване и нашите партньорите са ни подготвили много изненади", каза директорът на Алианса, Теофана Брадинска.

Страстно танго е специален подарък към публиката за откриването от Ани Дончева с участието на шампиони по танци от нейната школа. Концертът ще продължи с изпълнения на българските гости лауреати, печелили конкурса през изминалите години, които са подготвили и акапелни изпълнения и завладяваща хореография. Сред звездните имена е и Антония Маркова.

Към последните национални лауреати, Николай Григоров и Нели Солакова, ще се присъединят и много международни гости, които пристигат в града ни специално, за да бъдат част от трепетните фестивални дни.

На 24 юни ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в състезанието има изпълнители от цяла България. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит, а компетентно международно жури ще оценява участниците, които тази година  се състезават за различните специални награди, осигурени от нашите партньори участващи във Френската седмица. Първата награда е както всяка година - златна гривна, уникалната авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов.

На гала-вечерта - 25 юни, отново в Дома на културата, всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама