Одобрен е проектът за разширяване дейността на домашния социален патронаж в Свищов

08:31, 23 юни 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година Община Свищов кандидатства за изпълнение по проект “Красива България” с обект: „Преустройство и промяна предназначението на част от бивша училищна сграда на СОУ „Алеко Константинов“ в „Домашен патронаж”. Във връзка с големия брой желаещи да ползват услугите на домашен социален патронаж в Свищов, е необходимо да се увеличи капацитета на тази форма на социална услуга, като се осигури нова кухня, оборудвана по съвременните изисквания, което е важна предпоставка за повишаване качеството на предоставената услуга.

Общо около 250 лица ползват домашния социален патронаж в Свищов. От тях храна получават около 230 лица на пенсионна възраст – самотно живеещи възрастни хора и хора с увреждания, а щатът на персонала е 15 души.

Топла храна се предлага и в 8 населени места от Общината, където населението е предимно застаряващо и поради тази причина се увеличава и броят на лицата, които имат нужда от тази услуга.

С одобряването на този проект, ще се разшири дейността на патронажа и предоставянето на допълнителни помещения. Това до голяма степен ще доведе до създаване на възможности за развитие на социалната услуга на територията на цялата община, а също и за създаване на нови видове социални услуги.

Одобреният бюджет на проекта възлиза на 175 125,00 лв., като Община Свищов ще участва с 96 319,00 лв. (55% от цялата сума).

Изпълнението на проекта трябва да приключи да ноември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама