Националната спортна академия става олимпийска арена

08:46, 23 юни 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският олимпийски комитет и Национална спорта академия ще отбележат заедно международния Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец.

Програмата предвижда от 10.00 ч. състезания по плажен волейбол и ръгби с участието на студенти от НСА, а от 10.30 ч. започват и демонстрации по голф, в които представителите на медиите могат да получат своя първи урок. Ръгбито и голфът се завръщат тази година в олимпийската програма след дълго отсъствие. За последно ръгбито е било част от олимпийските игри през 1924 г., а голфът е участвал на две олимпиади - през 1900 и 1904 г.

В 11.30 ч. всички се събират пред Административната сграда в очакване на щафетата със символичния Олимпийски огън, която ще потегли от т.нар. Арка и ще премине по алеите и спортните обекти на НСА.

По традиция факелното шествие ще бъде посрещнато около 11.40 ч. от много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, изтъкнати наши спортисти, треньори, деятели, студенти и преподаватели, след което огънят ще бъде предаден на председателя на БОК Стефка Костадинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама