150 бели платна ще изпълнят за три дни Бургаския залив

08:53, 23 юни 16 / Спорт 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционната ветроходна регата „Черноморец Бургас” започва утре, съобщиха от местния яхтклуб. През трите състезателни дни (24-26.06.2016 г.) горещото юнско море ще изпълни с бели платна Бургаския залив.

При засилен интерес от страната и чужбина в надпреварата ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските – Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Регата „Черноморец Бургас  2016” ще бъде решаваща за националните ранглисти, след нея ще бъде определен и националният отбор в клас Оптимист за участие в Европейското първенство през тази година.

На територията на яхтклуба традиционно ще се проведе и „Регата на въже” – изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаската фотографска общност. Тези вълнуващи спортни моменти ще могат да бъдат отразявани и от фотографите, и медиите от лодките в морето.

„Търсете флага” е мобилното събитие, съпровождащо регата „Черноморец Бургас”. Ветроходното събитие ще може да се наблюдава от Моста, където ще бъде разположен Флагът на клуба. Там децата, желаещи да се занимават с ветроходство, ще получат информация кога и как да се включат в тренировките на клуба.

Съдии на регатата ще са представители на Бургаската съдийската колегия от ЯК „Черноморец Бургас”, а главен съдия на състезанието ще бъде Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури ще бъдат оглавено от Румен Паунов от РВСК София, а членове са Валентин Николов - РВСК Бургас, Бистра Рачева - РВСК Варна и Петко Димитров - РВСК Бургас. Те ще контролират и двете състезателни дистанции за Оптимист IODA вариант и останалите класове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама