БСП поиска оставката и на Румяна Бъчварова

09:46, 23 юни 16 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, и то най-късно до седмица, с декларация от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

„Преди дни вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова направи фундаментална констатация, че битовата престъпност отразява всички икономически и социални проблеми в обществото. Ако приемем, че това е първото осмисляне на ГЕРБ на истинската функция на МВР като система за гарантиране на националната сигурност и вътрешния ред от действията и бездействията, на която произтичат процеси във всички сфери на страната ни, веднага възниква въпросът за 6 години какви са истинските мащаби от лошото управление на МВР“, обяви депутатът Красимир Янков. 

Според социалистите битовата престъпност днес е в такива мащаби заради огромната нищета на огромна част от населението, като размерите били достигнали безконтролност в малките населени места ,където безработицата е почти 100 %.

„Ръководството на МВР абдикира от противодействието на тази престъпност с декларация, че не е в състояние да обезпечи присъствие на полицаи във всички населени места“, посочи още той. Провал имало и при борбата с организираната престъпност.

Според Янков инцидентът в Слънчев бряг носи всички белези на организирана престъпна група. "Туристическият сезон е подложен на дъжд от куршуми и тази нетрадиционна форма за „стимулиране“ на туристопотока ще бъде отчетена с отрицателен финансов резултат в края летния сезон", обобщи депутатът.

Провал било и опазването на държавната граница от нахлуване на бежанци. 

Преди дни от БСП поискаха оставката и на просветния министър Меглена Кунева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама