Избраха Румяна Зайкова-Калеева за заместник районен прокурор на Пловдив

09:49, 23 юни 16 25 2277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра на свое заседания вчера Румяна Зайкова-Калеева на длъжността заместник районен прокурор на Пловдив, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. Предложението за назначаване е направено от административния ръководител Гергана Мутафова.

Калеева има 16 години стаж като следовател и прокурор. Завършила е право в УНСС през 1998 г. От януари 2000 г. до юни 2006 г. е работила като следовател в Окръжна следствена служба – Пловдив. От юни 2006 г. до момента е прокурор, като през 2014 г. и 2015 г. е работила в Районна прокуратура-Панагюрище, а през останалите години в Районна прокуратура-Пловдив.

В момента прокурор Калеева е в групата за разследване на тежки криминални престъпления, както и за престъпления, извършени от служители от МВР и др.

През последните месеци Румяна Зайкова-Калеева ръководеше разследвания по дела за изготвяне на неистински документи за самоличност, с които чужденци от арабския свят се готвели да пътуват за Западна Европа, както и срещу лица, подпомагали бежанци да преминат нелегално през Пловдив, като и в двата случая в кратки срокове са постигнати осъдителни присъди спрямо обвиняемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама