Адвокатите успяха, приеха на първо четене исканията им

10:25, 23 юни 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правната комисия в Народното събрание прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на закона за адвокатурата.

Със 17 гласа "за", комисията, председателствана от депутата Данаил Кирилов, реши да придвижи за последващо разглеждане и гласуване в пленарна зала на Закона, внесен от благоевградските адвокати още преди година и половина.

Това стана късно снощи, часове след като Пиринските защитници протестираха пред сградата на Президентството, където пиха студена вода и издигнаха своите лозунги.

"Удовлетворени сме от приемането на Закона, надяваме се, че ще бъде приет и на второ четене, за да се стигне до утвърждаването му от всички народни избраници", коментираха днес от Благоевградската адвокатска колегия. 

Предложенията за промените, подготвени от самите адвокати, им дават удостоверителни функции, предвиждат задължителното им участие при изготвяне на нотариални актове и други имотни документи.

Недоволството основно е срещу липсата на ясни правила при упражняване на професията им и са против възможността адвокатски услуги да се изпълняват от хора без юридическо образование. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама