Председателят на спортната комисия в Общинския съвет запали олимпийския огън в Бургас (снимки)

11:17, 23 юни 16 / Спорт 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на спортната комисия в местния парламент Калчо Белов запали олимпийския огън в Бургас. Той бе пренесен символично през града по повод Международния олимпийски ден - 23 юни. Първоначално шествието, което тази година бе под надслов „По-честни в спорта“,  тръгна от Морското казино, премина по улица „Ал. Богороди“ и завърши на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Общината. Точно там олимпийският огън, който бе носен от трима факлоносци Георги Костадинов - състезател на плувен клуб „Черноморец“, Любомир Борисов и Добромира Иванова - състезатели на плувен клуб „Бриз“, бе поет от Калчо Белов.

Огънят бе съпроводен от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища, доброволци от Общински съвет по наркотични вещества и от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Много от споделиха, че са горди и радостни да участват в това значимо мероприятие.

„Бургас и неговите спортисти винаги са следвали принципа и олимпийския израз „По-бързо, по-високо, по-силно“. Това се изразява както за спортните сфери, така и за обществените, социалните. Бургас винаги е бил „най“ и ще продължава да бъде“, заяви от своя страна Калчо Белов.

Малко преди посрещането на олимпийския огън пред Община Бургас се проведе атрактивна демонстрация на малчуганите от детски футболен клуб „Звездичка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама