Почетен знак за столетник в Гоце Делчев

11:39, 23 юни 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев връчи почетния знак на града на Димитър Петрухов, който отбеляза вековния си юбилей. 

"Приемете моите поздрави и благопожелания, както и тези на ръководството на Общината, по повод вашия стотен рожден ден. Бъдете жив и здрав, с все така силен дух и приемете нашата благодарност за всичко, което сте правили през годините за нашия град", с тези думи Валери Сарандев поздрави Димитър Петрухов. 

"Вашият личен празник е един прекрасен повод за житейска равносметка, защото Вие сте от хората, които имате с какво да се гордеете - истински боец по дух, прекрасен занаятчия – книговезец, печатар, работил дълги години за духовното израстване на неврокопчани! Както Вашето семейство и близки, така и всички ние – жителите на град Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съгражданин като Вас, който да бъде наш ценен наставник и будител", се казва в поздравителния адрес до столетника изпратен от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. 

Димитър Перухов е роден на 22 юни 1916 година в Гоце Делчев. Родителите му са преселници от село Горно Броди.

През целия си живот се е занимавал с печатарство и книговезане. Той е известен в целия район като най-добрия подвързвач на книги. Своят вековен юбилей, Димитър Перухов посрещна заедно с част от най-близките си роднини в добро здраве и прекрасно настроение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама