Язовир „Мандра“ бил чист, синьото – отражение от камъните (снимки)

12:33, 23 юни 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е констатирано замърсяване на язовир „Мандра“, а синият цвят на водата се дължи на отражение от боядисаните камъни. Това заяви на брифинг директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас Тонка Атанасова по повод сигнала за замърсяване на водоема.

„Колежката каза, че самите камъни дават отражение… А защо камъните са сини и кой ги е боядисал - не мога да ви кажа, намерете вие защо са сини“ – отговори Атанасова на журналистическите въпроси.

Припомняме, че за необичайния цвят на язовира беше подаден сигнал през изминалия уикенд. Наш читател ни изпрати снимки, от които се вижда, че водата е мръсна, а вещество със син цвят е оцветило бетона на шлюзовете. Според него на място е имало умряла риба, което също бе отречено от екоинспекцията.

Според очевидци замърсяването е причинено от земеделци, които са си измили цистерните, след като са си напръскали нивите с пестициди.

Topnovini.bg публикува отново всички снимки, изпратени ни от читателя Ивайло Петков, за да си направи всеки сам изводите дали става въпрос за замърсяване или за отражения във водата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама