Ремонтират ул. „Вяра“ и пътя Варна - Добрич през есента

12:38, 23 юни 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на ул. „Вяра“ в квартал „Младост“ трябва да започне есента или най-късно в началото на следващата година. Това каза кметът на Варна при откриването на бул. „3-ти март“, по който всъщност движението беше пуснато преди време. „Десетилетия наред „3-ти март“ беше в изключително тежко състояние, може би най-разбитият булевард в града. Но вече е изцяло обновен на два етапа. Подменени са и всички подземни комуникации, основно е изграден нов водопровод по протежението на целия булевард. Използвам случая да благодаря на министър Павлова за това, че регионалното министерство възстанови на Община Варна средствата от първия етап и на практика със средства от министерството осъществихме цялостната рехабилитация на втория етап. Идеята ни е третият етап - ул. „Вяра“, да започнем наесен или в началото на следващата година. По този начин всички пътни артерии, свързващи центъра с „Младост“ и „Владислав Варненчик“, на практика ще бъдат изцяло обновени. Остава ни бул. „Св. Елена“, който, живот и здраве, също с общински средства ще обновим в участъка между „Алати“ и „Лидл“, обясни още Иван Портних.

Той добави и че се предвижда сериозно навлизане в междублоковите пространства. В четвърти микрорайон във „Владиславово“ ще бъде направена цялостна рехабилитация на улици, паркоместа, зелени площи, детски площадки.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък съобщи, че наближава ремонта на пътя Варна - Добрич. „Договорът вече е сключен. Одобрено е финансирането за тези 30 км., търгът е в ход. Получихме много оферти и ако няма обжалване, ще можем още наесен да започнем рехабилитацията и на този пътен участък. Състоянието му е лошо, аз ходих да го видя, минах по него. Опитваме се малко по малко да работим и в посока на тази инфраструктура“, каза още Лиляна Павлова.

Тя потвърди желанието на министерството да продължи да финансира проекти във Варна. „Така, както бяхме поели ангажимент правителството да подкрепи усилията на кмета на Варна за това градът да върне своя облик и блясък, мисля, че това е факт вече. Градът разцъфна. Подкрепата, която правителството предостави в последните години, е една допълнителна инвестиция към бюджета на Община Варна в размер на над 22 милиона лева. С тях подкрепихме реновирането, ремонта на всички основни булеварди в града. Сега продължаваме и за нас е най-важно съвместно с общината много бързо да започнат проектите по линия на оперативна програма „Региони в растеж“ в трите основни направления - ремонт и в „Аспарухово“, и тук в този район на улици, улична мрежа, парковете, междублоковите пространства. Моето лично желание, а и на правителството, е да продължим да подкрепяме града и областта в развитието на пътната инфраструктура. Да продължим с Аспаруховия мост и останалата пътна мрежа“, обясни министър Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама